Publicaties

Analyse 'Bussloo onder de loep'

In het Voorster Nieuws van 15 februari 2017 heeft u de highlights kunnen lezen van het enquêteonderzoek ‘Bussloo onder de loep’. De resultaten in de krant geven een duidelijk beeld van hoe de bijna 500 respondenten van de gemeente Voorst recreatiegebied Bussloo waarderen. 

Wij waren ook benieuwd naar de verschillende tussen de respondenten uit het ‘aangrenzende’ en uit het ‘niet aangrenzende’ postcodegebied. Hogeschool Saxion heeft deze twee gebieden geanalyseerd.  

- De aangrenzende postcodes zijn: 7384, 7383 en 7382.
-       De niet aangrenzend postcodes zijn: 7391 + 7392, 7439 + 7419, 7396 + 7397

De resultaten die in de krant zijn weergegeven zijn tot stand gekomen door de resultaten van het ‘aangrenzende’ als het ‘niet aangrenzende’ postcodegebied bij elkaar op te tellen. 

Klik hier om de resultaten te lezen van het ‘aangrenzende’ en het ‘niet aangrenzende’ postcodegebied. En klik hier voor de samenvatting die is geplaatst in het Voorster Nieuws van 15 februari jl. 

Renaissance van het platteland

Een vitaal platteland is van groot belang voor een ‘leefbare toekomst’ van Nederland. Met veel trots presenteren wij dan ook: Renaissance van het Platteland, een platform voor verbinding tussenstad en platteland waarin het creëren van meer beweging voor de diverse uitdagingen, die we in Nederland zien, centraal staat.

We willen snelheid en beweging brengen door regio’s te inspireren, overheden te prikkelen en waar mogelijk een duwtje in een bepaalde of andere denkrichting te geven. Wij inspireren u graag op de zoektocht naar een nieuwe verhouding tussen stad en platteland.

Wie achter dit initiatief zitten, wat we doen en vooral waarom we dit doen, leest u in het magazine dat u hier kunt downloaden.

Meer informatie op www.renaissancevanhetplatteland.nl.