Nieuws

04-01-2018

Toegang Mookerplas vanaf Maas gestremd

In verband met hoog water heeft het Waterschap de sluis bij Mookerplas vanaf de Maas gesloten. Hierdoor is de toegang voor scheepvaartverkeer vanaf de Maas gestremd. Tevens is de botenhelling op Mookerplas niet te gebruiken. Door het hoge water staat deze grotendeels onder water, evenals de steiger.

Lees meer

01-01-2018

Een recreatief 2018!

Leisurelands wenst u een heel gezond, gelukkig en recreatief 2018! Wij hopen u ook in 2018 weer vaak te mogen verwelkomen op onze recreatiegebieden.

Lees meer

19-12-2017

Opening Lasergame Bussloo

Op 19 december jl. opende burgemeester Jos Penninx samen met de 6-jarige Luke van Roosmalen het nieuwe Lasergame Bussloo bij Pitch & Putt Golf Bussloo. Pitch & Putt Golf Bussloo biedt het hele jaar door aan scala aan activiteiten. Hier is ondergronds lasergamen onlangs aan toegevoegd.

Lees meer

17-11-2017

Nieuwe leuning voor brug op Berendonck

De grote brug op Berendonck heeft een opknapbeurt gekregen. De leuning is vervangen en het resultaat mag er zijn. Dat wordt weer prettig wandelen en fietsen!

Lees meer

16-11-2017

Flinke opknapbeurt voor recreatiegebied Hilgelo

Begin 2016 werd er een start gemaakt met een ware metamorfose van recreatiegebied Hilgelo. Terreineigenaar Leisurelands startte toen met de eerste fase. Onlangs is gestart met de tweede fase voor het omvormen van Hilgelo naar een recreatiegebied met een kwaliteitsniveau dat Leisurelands voor al haar recreatiegebieden hanteert. De tweede fase betreft het groenonderhoud van het recreatiegebied. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind november afgerond. 

Lees meer

09-11-2017

Reddingsbrigade Nederland oefent 11 november op Rhederlaag

Op zaterdag 11 november oefent Reddingsbrigade Nederland op Rhederlaag. Het betreft de hoogwateroefening 'Bovenstroom' waarbij een evacuatie wordt nagebootst. Er wordt gestart vanaf de Noordoever op Rhederlaag (Marsweg in Lathum). De oefening vindt tussen 11.00 en 15.00 uur plaats. Zo’n 80 lifeguards van 20 reddingsbrigades afkomstig uit Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland, Utrecht en Gelderland nemen deel aan de hoogwateroefening.

Lees meer

06-11-2017

Prijswinnaars fotowedstrijd jubilerend Leisurelands in het zonnetje gezet

In 2017 viert recreatiebedrijf Leisurelands haar 55e verjaardag. Voor liefhebbers van de recreatiegebieden van Leisurelands organiseerde het bedrijf deze zomer een fotowedstrijd. Honderden foto’s werden ingestuurd. Een selectie van de foto’s werd in september en oktober tentoongesteld op recreatiegebied Bussloo. Afgelopen zaterdag werden de winnaars bekend gemaakt. Bij Recreatiepark de Veerstal in Lathum werden zij in het zonnetje gezet.

Lees meer

13-10-2017

Derde editie branche-event Gastvrij! groot succes

Op donderdag 12 oktober kwam de nationale gastvrijheidssector bijeen tijdens een bijzondere netwerkbijeenkomst in het Kröller Müller Museum. Deze derde editie werd goed bezocht door topondernemers en topbestuurders. De organisatoren: Gastvrij Nederland, Kröller Müller, Leisurelands, Molecaten en Thermen Bussloo kijken terug op een geslaagd branche-event.

Lees meer

12-10-2017

Speelschip Stroombroek maakt plaats voor nieuw speeltoestel

Het markante speelschip op recreatiegebied Stroombroek in Braamt maakt plaats voor een nieuw speeltoestel. Terreineigenaar Leisurelands is tot de conclusie gekomen dat het speelschip helaas al op heel korte termijn moet worden verwijderd in verband met de veiligheid. Door vernielingen is de veiligheid niet meer te garanderen. Voor de start van het nieuwe seizoen (mei 2018) zal er een nieuw in het oog springend speeltoestel voor in de plaats komen.

Lees meer

12-10-2017

Doorvaart Mookerplas gestremd op 26 oktober

Op donderdag 26 oktober voert de Waard Onderwaterinspecties in opdracht van Waterschap Limburg een duikinspectie uit in de keersluis in Mook. Hierdoor is de doorvaart tussen circa 08.00 en 18.00 uur gestremd. Tijdens deze stremming is doorvaart van en naar Mookerplas niet mogelijk.

Lees meer