Opnieuw waarschuwing zwemwater het Kinderstrand op Bussloo

25-07-2017

In verband met een reeks meldingen is per 25 juli 2017 opnieuw een waarschuwing ingesteld voor het zwemwater van recreatiegebied Bussloo voor het 'Kinderstrand'. Zwemmen is nog wel toegestaan, maar bezoekers lopen een gezondheidsrisico. Voor de overige stranden op Bussloo geldt de waarschuwing NIET.

Zodra de waarschuwing is ingetrokken, informeren wij hierover via deze website en wordt de bebording op het recreatiegebied hierop aangepast.


Zwemmersjeuk bestaat uit bultjes die intens jeuken. Meestal verdwijnt die jeuk binnen twaalf uur. Als u vaker zwemmersjeuk oploopt, kunt u ook hoofdpijn of koorts krijgen en kunnen de pijnlijk jeukende bultjes langer aanhouden. Na een paar dagen verdwijnt de huiduitslag. Bezoek uw huisarts in geval van twijfel of als de huid is opengekrabd. Spoelt u zich meteen na het zwemmen af onder de douche en droog u af.

Zwemmersjeuk wordt veroorzaakt door larven die de huid binnendringen en daar afsterven. Deze larven zitten vaak in poelslakken en hechten zich normaal gesproken aan vogels. Ze leven in zoet water en zijn met het blote oog niet te zien.

Deel dit bericht