Dieren-ABC-route Zeumeren opgeheven

28-06-2018

De Dieren-ABC-route op recreatiegebied Zeumeren zal vanaf heden worden opgeheven. De kinderwandelroute rondom het meer van Zeumeren wordt niet meer veelvuldig gebruikt. De route die in 2007 werd geopend was een ware hit. Met het bijbehorende boekje met daarin opdrachten en weetjes was de wandelroute een leuke bezigheid. Door de afnemende populariteit en de stelselmatige vernielingen van de routeborden heeft Leisurelands doen besluiten de route op te heffen.

De regiobeheerder zegt hierover: "Het is jammer dat we de route nu moeten opheffen. Er werd altijd wel gebruik van gemaakt, maar de laatste jaren zag ik de animo wat afnemen. Daarnaast hebben we de routeborden veelvuldig moeten schoonmaken en vervangen als ze beklad of vernield waren. Het is zonde om te blijven investeren terwijl een ander de boel keer op keer vernield."

Of er een nieuwe route komt of een andere activiteit voor kinderen wordt ontwikkeld, is nog niet bekend.
Op Zeumeren zijn tal van speeltoestellen te vinden waardoor het voor kinderen een waar speelparadijs is op het strand. Er is onder meer een kabelbaan, een grote ronde schommel waar je met meerderen tegelijkertijd kunt schommel, drie waterspeeltoestellen en voetbaldoeltjes.