Bereikbaarheid recreatiegebied Rhederlaag i.v.m. Dreamfields Festival en Dreampop 7 en 8 juli

25-06-2018

Op zaterdag 7 juli 2018 vindt Dreamfields Festival plaats op recreatiegebied Rhederlaag in Lathum (gemeente Zevenaar). Het dancefestival duurt van 12.00 uur ’s middags tot 0.00 uur ’s avonds. Ook keert Dreampop terug op zondag 8 juli van 13.00 tot 23.00 uur. Matrixx Events organiseert beide festivals. In verband met een geoptimaliseerde terreinindeling en de groei van het festival is het Bahrsche Strand alsmede het naturistenstrand tijdens het festival, maar ook tijdens de op- en afbouwperiode niet toegankelijk.

Op- en afbouwperiode
De opbouw start op zondag 1 juli. Vanaf donderdag 12 juli is het Bahrsche Strand weer in zijn geheel geopend. Strandbezoekers kunnen tijdens het evenement en gedurende de op- en afbouw uitwijken naar de andere stranden van Rhederlaag, bijvoorbeeld de Noordoever, bereikbaar via de Marsweg of de Giese Kop, te bereiken via de Uitmeentsestraat.

Tijdens de op- en afbouw is het naturistenstrand deze editie niet te gebruiken. Bij eerdere edities was dit in beperkte mate toegankelijk. Twee jaar geleden is in verband met de hoge waterstrand noodgedwongen een andere terreinindeling gekozen. Dit bleek een optimale terreinindeling voor het festival waardoor de organisator opnieuw voor deze terreinindeling heeft gekozen. Naturisten kunnen daarom niet terecht op Rhederlaag. Men kan uitwijken naar de naturistenstranden van Bussloo in Voorst, nabij Apeldoorn-Deventer of op Stroombroek te Braamt, bij Doetinchem. Hier is de Leisurelands parkeerpas ook geldig.

Informatie over het festival staat op: www.dreamfields.nl.