Wedstrijdje fonteinfietsen op Wylerbergmeer

19-06-2017

Op 19 juni jl. opende wethouder Sylvia Fleuren samen met Leisurelands directeur Erik Droogh een nieuw speeltoestel op recreatiegebied Wylerbergmeer. De twee namen het tegen elkaar op tijdens een wedstrijdje fonteinfietsen. De fonteinfiets is gedeeltelijk gefinancierd door de inmiddels opgeheven Sportstichting Antonius Beek-Ubbergen die sport en beweging voor de jeugd van Beek-Ubbergen hoog in het vaandel heeft staan.

De fonteinfiets is een innovatief speeltoestel waarbij tegenstanders op een fiets plaatsnemen. Door te fietsen, worden de in het water geplaatste fonteinen aangedreven en spuit het water omhoog. Hoe harder je fietst, des te hoger de fontein spuit. Een leuk speeltoestel waar jong en oud veel plezier aan zal beleven.


Wethouder Sylvia Fleuren: “Alle dank naar de mensen van Sportstichting Antonius die zo een geweldige erfenis achterlaten. Dit speeltoestel is niet alleen voor het vermaak maar ook voor je fitheid een mooie toevoeging aan het toch al prachtige recreatiegebied Wylerbergmeer.”


Sportstichting Antonius Beek-Ubbergen werd in september 2015 opgeheven. Er zat nog wat geld in kas en de voormalige stichting wilde hier graag iets mee doen om de jeugd van Beek-Ubbergen in beweging te krijgen en te houden. Leonieke Merkx en Ingrid Vrenken namen hiervoor contact op met Leisurelands. Uiteindelijk is er gekozen voor dit speeltoestel. Het daagt bezoekers uit omdat er een wedstrijdelement in zit. De fonteinfiets is geleverd door Ontwerpbureau Fix.