Nieuws

12-07-2018

Bereikbaarheid Strand Nulde tijdens Beachpull op 13 en 14 juli a.s.

I.v.m. Beach Pull, een tractor pulling evenement dat eenmaal per jaar in Putten plaatsvindt, is op zaterdag 14 juli zowel Strand Nulde-Zuid als Strand Nulde-Noord niet toegankelijk voor dagrecreatie. Dagrecreanten kunnen terecht op het nabijgelegen Strand Horst of op Zandenplas, Zeumeren of Bussloo. Het Postillion Hotel, WSV Strand Nulde (jachthaven) en Strandparc Nulde blijven bereikbaar.

Lees meer

06-07-2018

Kidspret op Berendonck 11 t/m 15 juli

Kom van woensdag 11 tot en met zondag 15 juli naar Berendonck voor het springkussenfestival Kidspret! Een outdoor editie waar heel veel springkussens zijn waarop je kunt springen, klauteren en kunt glijden. Voor de kleintjes zijn er peuterkussens aanwezig naast het horeca-plein. Verder is er nog een game-area met de laatste games op Playstation 4 en Nintendo Switch.

Lees meer

03-07-2018

Bereikbaarheid Zeumeren tijdens opbouw Gelderpop

I.v.m. de opbouw van het festival Gelderpop a.s. zaterdag is Zeumeren momenteel beperkt beschikbaar. Het jongerenstrand is deze dagen dan ook gesloten voor recreanten, het kinderstrand is wel geopend. Aangezien het de komende dagen stralend weer wordt raden we strandbezoekers aan om gebruik te maken van onze recreatiegebieden Bussloo, Strand Nulde of Zandenplas. Tijdens de op- en afbouw zijn Lounge&Sport Paviljoen Zeumeren, Waterski en SchatEiland Zeumeren gewoon bereikbaar.

Lees meer

29-06-2018

Negatief zwemadvies Wylerbergmeer

In verband met blauwalgen heeft de provincie Gelderland een negatief zwemadvies ingesteld per 29 juni 2018 voor het zwemwater van recreatiegebied Wylerbergmeer.

Lees meer

29-06-2018

Bereikbaarheid Zeumeren tijdens Gelderpop op 7 juli a.s.

Op zaterdag 7 juli a.s. vindt de eerste editie van Gelderpop plaats op recreatiegebied Zeumeren in Voorthuizen/ Barneveld. Met diverse artiesten zoals BLØF, Chef ‘Special, Miss Montreal, Di-rect, Handsome Poets en Wulf wordt het een zomerse, muzikale dag! Tijdens het evenement zijn alle stranden op Zeumeren gesloten en niet beschikbaar voor dagrecreatie. Daarnaast zijn SchatEiland, kiosk en Lounge&Sport Paviljoen Zeumeren deze dag gesloten. De waterskibaan is uitsluitend geopend voor abonnementhouders. De organisatie van Gelderpop verwacht zo’n 8.000 bezoekers.

Lees meer

29-06-2018

Beach Pull, groots tractorpulling spektakel, 13 en 14 juli op Strand Nulde

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 juli 2018 is Strand Nulde in Putten het decor van het jaarlijkse evenement Total Agri Beach Pull. Tijdens deze achttiende editie ronken de vele tractormotoren weer op het evenemententerrein. De organisatie verwacht voor zo’n 10.000 bezoekers. Op zaterdag 14 juli is Strand Nulde niet toegankelijk voor strandbezoekers.

Lees meer

28-06-2018

Dieren-ABC-route Zeumeren opgeheven

De Dieren-ABC-route op recreatiegebied Zeumeren zal vanaf heden worden opgeheven. De kinderwandelroute rondom het meer van Zeumeren wordt niet meer veelvuldig gebruikt. De route die in 2007 werd geopend was een ware hit. Met het bijbehorende boekje met daarin opdrachten en weetjes was de wandelroute een leuke bezigheid. Door de afnemende populariteit en de stelselmatige vernielingen van de routeborden heeft Leisurelands doen besluiten de route op te heffen.

Lees meer

25-06-2018

Bereikbaarheid recreatiegebied Rhederlaag i.v.m. Dreamfields Festival en Dreampop 7 en 8 juli

Op zaterdag 7 juli 2018 vindt Dreamfields Festival plaats op recreatiegebied Rhederlaag in Lathum (gemeente Zevenaar). Het dancefestival duurt van 12.00 uur ’s middags tot 0.00 uur ’s avonds. Ook keert Dreampop terug op zondag 8 juli van 13.00 tot 23.00 uur. Matrixx Events organiseert beide festivals. In verband met een geoptimaliseerde terreinindeling en de groei van het festival is het Bahrsche Strand alsmede het naturistenstrand tijdens het festival, maar ook tijdens de op- en afbouwperiode niet toegankelijk.

Lees meer

25-06-2018

Zeumeren Moddert 30 juni 2018

Op zaterdag 30 juni a.s. vindt de allereerste obstakelrun van Voorthuizen plaats, Zeumeren Moddert. Een parcours met hindernissen van verschillende afmetingen. De deelnemers leggen gezamenlijk een afstand van ongeveer 7 kilometer af. Tijdens het evenement is recreatiegebied Zeumeren, evenals Lounge&Sport Paviljoen Zeumeren en SchatEiland Zeumeren gewoon bereikbaar.

Lees meer

25-06-2018

Kwaliteitsimpuls ‘de Grote Siep’ op recreatiegebied Mookerplas

Recreatiegebied Mookerplas in Plasmolen krijgt een kwaliteitsimpuls. Er wordt al jaren geïnvesteerd in het recreatiegebied dat door zijn open verbinding met de Maas geliefd is bij watersporters. Voor de korte termijn staat het gedeelte ‘de Grote Siep’ op de planning voor een flinke kwaliteitsimpuls. Er zijn verregaande plannen voor de vervanging van de sanitaire voorzieningen, een nieuw gebouw met een restaurant met dakterras en diverse recreatieve ontwikkelingen. Zoals het ernaar uitziet kan er in het najaar van 2018 worden gestart met de bouw en zal de Grote Siep vanaf het voorjaar van 2019 een nieuwe ‘look’ hebben. Hiermee komt terreineigenaar Leisurelands tegemoet aan de wensen van bezoekers en wordt de kwaliteit van deze locatie beter benut.

Lees meer