Nieuws

24-05-2017

Vanaf 1 juni selfie wedstrijd op acht recreatiegebieden van Leisurelands

In 2017 viert Leisurelands haar 55-jarig bestaan. In verband met dit jubileumjaar organiseert het recreatiebedrijf een selfie* wedstrijd voor iedereen die het leuk vindt om een selfie te maken op de recreatiegebieden. Deze wedstrijd wordt gehouden op acht recreatiegebieden: Berendonck, Bussloo Kievitsveld, Rhederlaag, Slingeplas, Wylerbergmeer, Zandenplas en Zeumeren in de maanden juni, juli, augustus en september. Op die recreatiegebieden staat duidelijk aangegeven door middel van een bord waar de selfie spot zich bevindt.

Lees meer

24-05-2017

Maandag 29 mei laatste asfalteringswerkzaamheden Strand Nulde en Strand Horst

Op maandag 29 mei vinden de laatste asfalteringswerkzaamheden aan de wegen en fietspaden plaats op Strand Nulde en Strand Horst. De aannemer brengt die dag de slijtlaag aan. Nulde en Horst blijven gewoon bereikbaar en toegankelijk. Op sommige momenten is enig oponthoud mogelijk.

Lees meer

15-05-2017

Strand Berendonck afgesloten i.v.m. (opbouw) Emporium

Op zaterdag 27 mei aanstaande vindt dancefestival Emporium plaats op recreatiegebied Berendonck in Wijchen. Het festival begint om 12.00 uur en duurt tot 0.00 uur ’s avonds. De organisator, Matrixx Events, verwacht 25.000 bezoekers. Deze zaterdag is het recreatiegebied niet toegankelijk voor dagrecreanten. Tijdens de op- en afbouw is Berendonck grotendeels niet toegankelijk.

Lees meer

08-05-2017

Situatie zwemwaterkwaliteit Stroombroek onder controle

Op een klein gedeelte van recreatiegebied Stroombroek is afgelopen zaterdag een blauwe drijflaag aangetroffen. Er was sprake van blauwalg in een gedeelte van de plas. In overleg met het waterschap en de provincie zijn toen maatregelen getroffen. Deze drijflaag is inmiddels verdwenen. Vandaag wordt het stuk strand aangepakt waar de blauwalg is aangetroffen om problemen in de toekomst te voorkomen.

Lees meer

02-05-2017

Verbetering parkeergelegenheid en fietsenstalling Zeumeren

Recreatiegebied Zeumeren kent vele bezoekersstromen. De afgelopen jaren zijn er mede sinds de komst van SchatEiland Zeumeren, de shortgolfbaan en de waterskibaan steeds meer mensen die Zeumeren bezoeken. Dit vraagt dan ook om een iets andere inrichting van de infrastructuur om deze bezoekersstromen in goede banen te kunnen leiden. Daarom zijn er diverse verbeteringen bedacht waardoor dit nog beter zal gaan. De werkzaamheden worden momenteel uitgevoerd in opdracht van terreineigenaar Leisurelands en zijn ruim voor de zomervakantie gereed. De werkzaamheden vinden plaats op doordeweekse dagen. Op deze dagen kan er voor bezoekers enige overlast zijn.

Lees meer

26-04-2017

1 mei hoogseizoen van start

Op maandag 1 mei aanstaande gaat het hoogseizoen officieel van start op de recreatiegebieden van Leisurelands. Er is hard gewerkt om de recreatiegebieden gereed te krijgen voor het hoogseizoen dat loopt tot 1 oktober. Het bezoek aan de recreatiegebieden is gratis, alleen voor het parkeren betaalt u parkeergeld.

Lees meer

19-04-2017

Landelijke belevingswaarde Kikkersgat op Bussloo verder opgewaardeerd

Op locatie Kikkersgat aan de zuidzijde van recreatiegebied Bussloo is onlangs het toiletgebouw verwijderd. Ook andere faciliteiten zoals een picknetset, een bankje en vuilnisbakken zullen verdwijnen. Het wandel- en fietspad blijft bestaan zodat een ‘rondje Bussloo’ gewoon mogelijk blijft. Al sinds het voorjaar van 2012 heeft Kikkersgat een agrarische functie. Als bezoeker loop je hier letterlijk tussen de koeien en ben je als recreant op bezoek in het landelijk gebied. De brandrode runderen die hier grazen, gaan goed samen met mensen. Destijds is gekozen voor een andere functie voor dit gedeelte van Bussloo in verband met een dalend aantal strandbezoekers.

Lees meer

14-04-2017

Oeververbetering Stroombroek past bij continue investeringen recreatiegebied

Afgelopen winter is op Stroombroek hard gewerkt om het gebied gereed te maken voor het nieuwe recreatieseizoen. Terreineigenaar Leisurelands blijft investeren in het recreatiegebied. Het laatste dat voor de zomer wordt aangepakt, is de verbetering van de oevers. Op dinsdag 18 april a.s. wordt gestart met werkzaamheden aan de oevers aan de oostzijde van Stroombroek. Door de heersende windrichting vindt aan de oevers aan deze zijde veel afslag plaats waardoor de oevers verzwakken. Een damwand zal voor versteviging gaan zorgen. De werkzaamheden zullen naar verwachting drie weken in beslag nemen. Tijdens de werkzaamheden kunnen bezoekers enige overlast ondervinden.

Lees meer

07-04-2017

Jubilerend Soul Survivor op Strand Nulde

Van zaterdag 22 april tot en met dinsdag 25 april 2017 vindt het jongerenfestival Soul Survivor plaats op Strand Nulde in Putten. Het evenement dat alweer zijn 20e editie gaat beleven, trekt jaarlijks ongeveer duizend jongeren die Jezus willen ontmoeten. Soul Survivor vindt plaats op het evenemententerrein op Strand Nulde-Noord. Met de opbouw wordt op zaterdag 15 april gestart.

Lees meer

05-04-2017

8 april ingang Stroetweg op recreatiegebied Zeumeren afgesloten in verband met rally Voorthuizen

Op zaterdag 8 april is recreatiegebied Zeumeren per auto uitsluitend te bereiken via de Zeumerseweg. De Stichting Rallyevenementen Voorthuizen organiseert op 8 april 2017 een rally wedstrijd. De proef wordt gereden tussen 12.00 uur - 18.00 uur. De wegen rondom recreatiegebied Zeumeren zijn afgesloten tussen 10.45 uur en 19.00 uur. De ondernemers op het recreatiegebied zijn gewoon bereikbaar via de Zeumerseweg.

Lees meer