Nieuws

13-03-2017

Strong Viking Obstacle Run – Mud Edition - op Berendonck

Op zaterdag 25 en zondag 26 maart 2017 vindt de ‘Mud Edition’ van de Strong Viking Obstacle Run plaats op en rondom recreatiegebied Berendonck in Wijchen. Aan deze populaire obstakelrun doen duizenden deelnemers mee. Tijdens het evenement blijft de Berendonck bereikbaar voor dagrecreanten en bezoekers van het Waterski & Outdoorcentrum alsmede Golfbaan de Berendonck en Restaurant Magnolia’s.

Lees meer

10-03-2017

Palmbosweg Strand Horst afgesloten in de nacht / ochtend van 14 maart a.s.

In verband met asfalteringswerkzaamheden is de Palmbosweg in Ermelo op Strand Horst op 14 maart 2017 afgesloten van 01.00 uur tot 07.00 uur. Er is geen alternatieve route. De aannemer stelt alles in het werk de werkzaamheden zo snel mogelijk af te ronden.

Lees meer

08-03-2017

55-jarig Leisurelands trakteert belanghebbenden

In verband met de viering van het 55-jarig bestaan van Leisurelands in 2017 heeft het recreatiebedrijf meerdere activiteiten op het programma staan. Het bedrijf dat 20 recreatiegebieden in eigendom heeft en exploiteert, heeft dagelijks met vele doelgroepen te maken. Het jubileumjaar wil zij niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom trakteert Leisurelands haar stakeholders. De eerste attentie werd uitgereikt op 8 maart jl. aan Frieda Smees die al sinds 2004 de horecastandplaats bemant op het Bahrsche Strand op recreatiegebied Rhederlaag.

Lees meer

03-03-2017

Thermen Berendonck creëert dassenparadijs

Rondom de komst van Thermen Berendonck op recreatiegebied Berendonck is veel te doen geweest. Afgelopen najaar zijn de werkzaamheden om het terrein bouwrijp te maken gestart. Een onderdeel van de voorbereidingen vormt de aanleg van een compensatiegebied voor dassen dat dit voorjaar wordt gerealiseerd. Op 2 maart jl. plantten thermendirecteur Hans Dolman en directeur Erik Droogh (Leisurelands) een boom in het dassenperceel. De bouw van het thermencomplex kan eind 2017 van start gaan en de verwachte opening zal in 2018 zijn. Thermen Berendonck wordt het meest duurzame wellnessresort van Europa.

Lees meer

15-02-2017

Kwaliteitsimpuls voor Strand Horst en Strand Nulde

De recreatiegebieden Strand Horst en Strand Nulde worden in de nabije toekomst nog aantrekkelijker. Terreineigenaar Leisurelands is begin deze week aan de slag gegaan met de vernieuwing van de doorgaande wegen en fietspaden. De werkzaamheden kunnen enige overlast voor bezoekers met zich meebrengen. Er wordt getracht dit tot een minimum te beperken. De werkzaamheden zijn naar verwachting begin mei gereed. Op die manier zijn voor de start van het nieuwe recreatieseizoen de gebieden gereed om weer vele (strand)bezoekers te ontvangen. Tijdens de werkzaamheden blijven de recreatiegebieden alsmede alle op de gebieden gevestigde ondernemingen bereikbaar.

Lees meer

08-02-2017

Kapwerkzaamheden bomen ligweiden Strand Horst

Op vrijdag 10 februari starten kapwerkzaamheden op Strand Horst. Meerdere bomen worden gekapt omdat deze ziek zijn en voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen. Er wordt geprobeerd de overlast tot een minimum te beperken. Hondenbezitters wordt gevraagd extra alert te zijn en honden aangelijnd te houden. De werkzaamheden zijn voor 1 maart gereed.

Lees meer

03-02-2017

'Openwaterzwemmen in de winter vind ik niet bijzonder'

Het zwemmen op mooie zomerse dagen op recreatiegebied Rhederlaag is geen bijzonderheid. Vele duizenden bezoekers komen dan graag langs om lekker af te koelen. Het zwemmen in de winter is volgens terreineigenaar Leisurelands wel bijzonder. Al denkt Willemien, die op mooie winterse dagen vaak te vinden is op recreatiegebied Rhederlaag, daar anders over: ‘Zo bijzonder is het niet, het is gewoon lekker om het hele jaar door te zwemmen’.

Lees meer

02-02-2017

Meerdere bomen ligweiden Berendonck gekapt

Op vrijdag 3 februari start op Berendonck de kap van een twintigtal bomen. Op de ligweiden staan diverse oude bomen die kaprijp zijn. De bomen kunnen voor gevaarlijke situaties zorgen, waarbij grote takken uit de bomen kunnen vallen. Uit voorzorg worden deze bomen daarom nu verwijderd. Een erkende bosbouwaannemer voert de werkzaamheden uit. Bezoekers kunnen enige hinder ondervinden van de werkzaamheden. Hondenwandelaars wordt verzocht honden aangelijnd te houden.

Lees meer

22-01-2017

Gevaarlijk ijs

Op een aantal meren van de recreatiegebieden van Leisurelands ligt een ijslaag. Afgelopen weekend is er op sommige meren geschaatst. Toch is het niet aan te raden te schaatsen op deze meren. Het ijs is op veel plekken niet dik genoeg en zitten er zwakke plekken in het ijs. Zeker als er veel schaatsers tegelijkertijd het ijs op gaan, kan het gevaarlijke situaties opleveren. Leisurelands adviseert daarom het ijs niet op te gaan.

Lees meer

19-01-2017

Leisurelands recreatiegebieden trekken ruim 4 miljoen bezoekers in 2016

2016 gaat de boeken in als een goed recreatiejaar voor de recreatiegebieden van Leisurelands. 4.369.000 bezoekers wisten de weg te vinden naar de negentien gebieden. Het recreatieseizoen begon met een warme mei maand. Juni daarentegen kenmerkte zich door het wisselvallige en natte weertype. Eind juli en eind augustus werd het volop zomer in Nederland en het recreatieseizoen eindigde met een onverwachte warme september maand. In 2016 waren er 31 zomerse- en 5 tropische dagen en door dit mooie weertype kwamen dit jaar meer bezoekers naar de recreatiegebieden dan in 2015.

Lees meer