Nieuws

17-11-2017

Nieuwe leuning voor brug op Berendonck

De grote brug op Berendonck heeft een opknapbeurt gekregen. De leuning is vervangen en het resultaat mag er zijn. Dat wordt weer prettig wandelen en fietsen!

Lees meer

16-11-2017

Flinke opknapbeurt voor recreatiegebied Hilgelo

Begin 2016 werd er een start gemaakt met een ware metamorfose van recreatiegebied Hilgelo. Terreineigenaar Leisurelands startte toen met de eerste fase. Onlangs is gestart met de tweede fase voor het omvormen van Hilgelo naar een recreatiegebied met een kwaliteitsniveau dat Leisurelands voor al haar recreatiegebieden hanteert. De tweede fase betreft het groenonderhoud van het recreatiegebied. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind november afgerond. 

Lees meer

09-11-2017

Reddingsbrigade Nederland oefent 11 november op Rhederlaag

Op zaterdag 11 november oefent Reddingsbrigade Nederland op Rhederlaag. Het betreft de hoogwateroefening 'Bovenstroom' waarbij een evacuatie wordt nagebootst. Er wordt gestart vanaf de Noordoever op Rhederlaag (Marsweg in Lathum). De oefening vindt tussen 11.00 en 15.00 uur plaats. Zo’n 80 lifeguards van 20 reddingsbrigades afkomstig uit Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland, Utrecht en Gelderland nemen deel aan de hoogwateroefening.

Lees meer

06-11-2017

Prijswinnaars fotowedstrijd jubilerend Leisurelands in het zonnetje gezet

In 2017 viert recreatiebedrijf Leisurelands haar 55e verjaardag. Voor liefhebbers van de recreatiegebieden van Leisurelands organiseerde het bedrijf deze zomer een fotowedstrijd. Honderden foto’s werden ingestuurd. Een selectie van de foto’s werd in september en oktober tentoongesteld op recreatiegebied Bussloo. Afgelopen zaterdag werden de winnaars bekend gemaakt. Bij Recreatiepark de Veerstal in Lathum werden zij in het zonnetje gezet.

Lees meer

13-10-2017

Derde editie branche-event Gastvrij! groot succes

Op donderdag 12 oktober kwam de nationale gastvrijheidssector bijeen tijdens een bijzondere netwerkbijeenkomst in het Kröller Müller Museum. Deze derde editie werd goed bezocht door topondernemers en topbestuurders. De organisatoren: Gastvrij Nederland, Kröller Müller, Leisurelands, Molecaten en Thermen Bussloo kijken terug op een geslaagd branche-event.

Lees meer

12-10-2017

Speelschip Stroombroek maakt plaats voor nieuw speeltoestel

Het markante speelschip op recreatiegebied Stroombroek in Braamt maakt plaats voor een nieuw speeltoestel. Terreineigenaar Leisurelands is tot de conclusie gekomen dat het speelschip helaas al op heel korte termijn moet worden verwijderd in verband met de veiligheid. Door vernielingen is de veiligheid niet meer te garanderen. Voor de start van het nieuwe seizoen (mei 2018) zal er een nieuw in het oog springend speeltoestel voor in de plaats komen.

Lees meer

12-10-2017

Doorvaart Mookerplas gestremd op 26 oktober

Op donderdag 26 oktober voert de Waard Onderwaterinspecties in opdracht van Waterschap Limburg een duikinspectie uit in de keersluis in Mook. Hierdoor is de doorvaart tussen circa 08.00 en 18.00 uur gestremd. Tijdens deze stremming is doorvaart van en naar Mookerplas niet mogelijk.

Lees meer

11-10-2017

LI Leisure Investment neemt aandeel in startup Blue Water App

Onlangs heeft het investeringsfonds LI Leisure Investment een aandeel genomen in de Blue Water App. Een app die watersporters helpt bij het boeken van een ligplaats bij een haven naar keuze. In totaal zijn er nu vier aandeelhouders. Hiermee krijgt de Blue Water App de kans om een begrip te worden in Nederland.

Lees meer

05-10-2017

Nieuw: lasergamen bij PP Golf Bussloo

Op zondag 1 oktober zijn de deuren geopend van een nieuwe activiteit bij PP Golf Bussloo: Lasergame, The Next Generation! De Lasergame bestaat uit maar liefst 400 m² aan ondergrondse zeecontainers met daarnaast een doolhof. Naast het gevecht tegen het andere team moet je ook strijden tegen de elementen. Er zijn lichtshows, spiegels, bewegende wanden en geluidseffecten. Naast alle bekende spelvormen kun je ook als geoefende speler extra varianten kiezen zoals: last man standing en capture the flag.

Lees meer

29-09-2017

Waarschuwing zwemwater Kinderstrand Bussloo en negatief zwemadvies Wylerbergmeer ingetrokken

Per 28 september 2017 heeft de provincie Gelderland de waarschuwing voor het zwemwater bij het Kinderstrand op Bussloo (i.v.m. zwemmersjeuk) en het negatief zwemadvies voor Wylerbergmeer (i.v.m. blauwalgen) ingetrokken. De waarschuwing voor Bussloo werd op 25 juli ingesteld en het negatief zwemadvies voor Wylerbergmeer op 5 september. Eerder werd voor Wylerbergmeer op 17 augustus al een waarschuwing uitgegeven.

Lees meer