Nieuws

15-02-2017

Kwaliteitsimpuls voor Strand Horst en Strand Nulde

De recreatiegebieden Strand Horst en Strand Nulde worden in de nabije toekomst nog aantrekkelijker. Terreineigenaar Leisurelands is begin deze week aan de slag gegaan met de vernieuwing van de doorgaande wegen en fietspaden. De werkzaamheden kunnen enige overlast voor bezoekers met zich meebrengen. Er wordt getracht dit tot een minimum te beperken. De werkzaamheden zijn naar verwachting begin mei gereed. Op die manier zijn voor de start van het nieuwe recreatieseizoen de gebieden gereed om weer vele (strand)bezoekers te ontvangen. Tijdens de werkzaamheden blijven de recreatiegebieden alsmede alle op de gebieden gevestigde ondernemingen bereikbaar.

Lees meer

08-02-2017

Kapwerkzaamheden bomen ligweiden Strand Horst

Op vrijdag 10 februari starten kapwerkzaamheden op Strand Horst. Meerdere bomen worden gekapt omdat deze ziek zijn en voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen. Er wordt geprobeerd de overlast tot een minimum te beperken. Hondenbezitters wordt gevraagd extra alert te zijn en honden aangelijnd te houden. De werkzaamheden zijn voor 1 maart gereed.

Lees meer

03-02-2017

'Openwaterzwemmen in de winter vind ik niet bijzonder'

Het zwemmen op mooie zomerse dagen op recreatiegebied Rhederlaag is geen bijzonderheid. Vele duizenden bezoekers komen dan graag langs om lekker af te koelen. Het zwemmen in de winter is volgens terreineigenaar Leisurelands wel bijzonder. Al denkt Willemien, die op mooie winterse dagen vaak te vinden is op recreatiegebied Rhederlaag, daar anders over: ‘Zo bijzonder is het niet, het is gewoon lekker om het hele jaar door te zwemmen’.

Lees meer

02-02-2017

Meerdere bomen ligweiden Berendonck gekapt

Op vrijdag 3 februari start op Berendonck de kap van een twintigtal bomen. Op de ligweiden staan diverse oude bomen die kaprijp zijn. De bomen kunnen voor gevaarlijke situaties zorgen, waarbij grote takken uit de bomen kunnen vallen. Uit voorzorg worden deze bomen daarom nu verwijderd. Een erkende bosbouwaannemer voert de werkzaamheden uit. Bezoekers kunnen enige hinder ondervinden van de werkzaamheden. Hondenwandelaars wordt verzocht honden aangelijnd te houden.

Lees meer

22-01-2017

Gevaarlijk ijs

Op een aantal meren van de recreatiegebieden van Leisurelands ligt een ijslaag. Afgelopen weekend is er op sommige meren geschaatst. Toch is het niet aan te raden te schaatsen op deze meren. Het ijs is op veel plekken niet dik genoeg en zitten er zwakke plekken in het ijs. Zeker als er veel schaatsers tegelijkertijd het ijs op gaan, kan het gevaarlijke situaties opleveren. Leisurelands adviseert daarom het ijs niet op te gaan.

Lees meer

19-01-2017

Leisurelands recreatiegebieden trekken ruim 4 miljoen bezoekers in 2016

2016 gaat de boeken in als een goed recreatiejaar voor de recreatiegebieden van Leisurelands. 4.369.000 bezoekers wisten de weg te vinden naar de negentien gebieden. Het recreatieseizoen begon met een warme mei maand. Juni daarentegen kenmerkte zich door het wisselvallige en natte weertype. Eind juli en eind augustus werd het volop zomer in Nederland en het recreatieseizoen eindigde met een onverwachte warme september maand. In 2016 waren er 31 zomerse- en 5 tropische dagen en door dit mooie weertype kwamen dit jaar meer bezoekers naar de recreatiegebieden dan in 2015.

Lees meer

13-01-2017

Start werkzaamheden oeverherstel Mookerplas

Door het ongeluk bij de stuw in Grave op 29 december jl. is het waterpeil van de Maas, en daarmee ook het peil van recreatiegebied Mookerplas, gezakt. Hierdoor is grote schade ontstaan, met name als gevolg van verzakte oevers. Nu het waterpeil nog laag is, gaat terreineigenaar Leisurelands op korte termijn aan de slag. Zeker omdat het ernaar uitziet dat vanaf eind volgende week het waterpeil geleidelijk naar het oude niveau wordt gebracht door Rijkswaterstaat. Voor de werkzaamheden heeft Leisurelands het bedrijf Van de Biggelaar Grond- en waterbouw in de arm genomen. Zij starten aanstaande maandag 16 januari.

Lees meer

10-01-2017

Feestelijke prijsuitreiking deelnemers enquête ‘Bussloo onder de loep’ door burgemeester Penninx

Op maandag 9 januari jl. heeft de burgemeester van de gemeente Voorst, de heer Penninx, op feestelijke wijze de prijzen overhandigd aan de prijswinnaars die hebben deelgenomen aan de enquête ‘Bussloo onder de loep’. Notariskantoor Van Drimmelen Noordman Slaghekke uit Twello heeft deze officiële trekking verzorgd. Voor ieder ingevulde enquête doneerde Leisurelands € 2,50 aan Stichting Tamara, totaal leverde dit € 1445,- op. De voorzitter van de stichting, de heer Pijpker, kreeg deze cheque overhandigd door de burgemeester.

Lees meer

31-12-2016

Een recreatief 2017!

Leisurelands wenst u een gelukkig, gezond maar bovenal een recreatief 2017! Wij hopen u weer graag te mogen begroeten op onze recreatiegebieden in het nieuwe jaar.

Lees meer

21-12-2016

Rode beuken geplant in Renkum en Zutphen

In verband met de naamswijziging van RGV naar Leisurelands doet Leisurelands haar aandeelhouders een rode beuk cadeau. Zo ook de gemeente Renkum en de gemeente Zutphen. De beste periode om de beuk te planten is in de winter of het vroege voorjaar waardoor deze op 1 december jl. is geplant door wethouder Heinrich in Renkum en op 19 december jl. door wethouder Coby Pennings-Haanemaijer in Zutphen. Leisurelands-directeur Erik Droogh assisteerde de wethouders hierbij. De boom is een mooie drager voor het landschap en staat symbool voor een lange en duurzame relatie.

Lees meer